Johanna Berglund driver idag ett framgångsrikt Instagramkonto, @snickargladjen med en tillhörande blogg: www.snickargladjensveranda.com samt en nystartad youtubekanal.

Hennes sociala kanaler är främst uppbyggda krig familjens hus och deras resa mot drömhuset. Johannas sociala kanaler är fyllda med spännande renoveringar och du får ta del av härlig inspiration för hem och inredning. 

Snickarglädjen har ett tydligt signum och hennes flöde på Instagram är både genomtänkt och inspirerande.

Vad var det som gjorde att ni ville belysa ert hem och trädgård? 

Tidigare hade vi en fasadbelysning på huset som vi monterade något år efter vi inflyttade in. Vi kände direkt att det inte blev som vi hade tänkt oss. Det monterades spotlights i takfoten, och ljuset kapades vid fönstren samt att det kändes fel till vårt ”lantliga” hus. Vi tog då ingen hjälp utan gick lite på vad vi tyckte var fint, vilket vi ångrat så här i efterhand. En onödig kostnad helt enkelt!

Att vi behövde fixa belysningen var något som hängde över oss i många år, men det har varit svårt att ta tag i då vi inte visste hur vi ville ha det och hur vi skulle gå tillväga. Vi bor på landet och det finns ingen belysning kring vårt hus, så vi drömde oss bort om att ha en belyst trädgård och till sist kom vi i kontakt med Hide-a-lite.

Resultatet: 

  • LEDstrip RX IP67, 3000K i Profil-U Hög med Täcklock Opal.

Vilka önskemål hade ni om belysningen? 

Vi hade en önskan om att huset skulle lysa upp i den mörka miljön här på landet, vi har inga grannhus som lyser upp och inte heller någon gatubelysning. Vi ville också att huset skulle kännas varmt och inbjudande samt att ljuset inte skulle vara för kallt. Viktigt var också att armaturerna inte skulle synas allt för tydligt, utan smälta ihop med husets fasad och gammaldags stil. Vi hade ju knappt någon belysning tidigare.

De små detaljerna som gör stor skillnad! En LEDstrip under en arbetsbänk skapar en hemtrevlig känsla och en behaglig belysning. 

  • LEDstrip RX IP67, 3000K i Profil-U Låg med Täcklock Opal.

Nu är ert hus samt trädgård belyst, lagom till höstmörkret fallit. Vad känner ni kring resultatet, uppfyllde det era önskemål?

Vi är väldigt nöjda med resultatet! Huset lyser verkligen upp utan att man ser några synliga ljuskällor på fasaden, och det passar vår stil väldigt bra. Det är ett kul alternativ till all klassisk belysning, och det passar fortfarande vår lantliga stil. Ett extra plus i kanten är att det även är dimbart. Snickarglädjen på balkongen framhävs nu extra väl av ljuset och det är den mest unika delen av vårt hus.

Vi är mest nöjda med belysningen på fasaden och snickarglädjen, men armaturerna på våra stora björkar är också riktigt fina och effektfulla. Precis när det är skymning känns det som en upplevelse i sig att gå ett varv i trädgården och njuta av ljuset som sprids i trädgården!

  • Spot It Multi 1 och Spotlight Garden Kit lyser upp trädgårdens träd och buskar. Dessa kan man enkelt rikta om efter säsong samt tycke och smak!

Är det något med utomhusbelysningen som förvånat er?

Styrkan i trädbelysningen är riktigt bra. Vi hade aldrig kunnat tro att en så liten armatur kunde lysa så starkt och ge ett så vackert ljus. Garden kitet var väldigt enkelt och smidigt att koppla ihop, det räckte ju egentligen med att bara koppla in i ett stickuttag. Perfekt!

Vad skulle du ge för tips till någon som går i tankarna om utomhusbelysning?

Att ta hjälp av någon som kan och bolla idéer. Vi hade som sagt en annan idé om vad som var fint för några år sedan och blev missnöjda. Detta är därför mitt enda och bästa råd!

Jag är grymt nöjd med kunskapen Hide-a-lite delade med sig av! Från att vara väldigt missnöjda med vår belysning till att känna oss så nöjd. Hade någon frågat mig för några år sedan hade jag svarat: ”Vadå, det är bara lite lampor!”… men icke, det finns en uppsjö av fantastiska produkter för att skapa fina miljöer.

Missa inte Johannas egna inlägg om projektet på

snickargladjensveranda.com

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *